Read Aroa’s bio in: EN | ES

Aroa Fernández Ferrer LOVE Yourself Project Passport

Aroa Fernández Ferrer

Co-Founder of  Valencian Institute of Natural Therapies | Director of Emotional Nutrition and Conscious Eating

Meet Aroa

“I have spent more than 10 years researching and dedicating myself to food, nutrition and body-mind-emotion balance.”

– Aroa

About 8 years ago, together with two brilliant women, I founded the Valencian Institute of Natural Therapies, with the intention of bringing hope, relief and peace to the maximum number of people; and these are the main objectives from which all my projects are born.

I am the director and teacher of two courses that are taught annually: Vegetarian and healthy cooking and Emotional Nutrition and Conscious Eating. These two programs came about from my own search for well-being, from my time through disease and from many questions that at the time remained unanswered and that I have been answering throughout years of studies, courses, books, workshops and the support of professionals from all walks of life who have supported me along the way.

My best memories are in the lands of Castile, when I felt life running through me between fields and the aroma of homemade food when I returned home. My logo includes a sunflower which bear hundreds of tiny fruits, have deep roots, seek the sun, and look at each other when the sky is cloudy. There cannot be an image that better defines who I am and what I do.

One of the qualities that I try to cultivate is balance and coherence, which is why I feel that no one knows more about you than yourself, so in no case will you find indoctrinations here, or anything that goes beyond mere recommendations. Neither miracle diets or foolproof techniques. The path of restoring health at all levels is exactly that, a path, and there are no absolute truths or gurus.

Emotional Nutrition and Concious Eating

Food affects how you feel, how you think, your energy levels, your ability to concentrate, be present and enjoy life. At NEAC, you learn not only about food and nutrition, but also how it affects emotions, mood and even thoughts.

We believe that by changing at the base, we change everything and that is our goal. Together, we can change along with everyone who feels it it is their time. Come and join the change, starting with yourself and open the doors to a life with more meaning, better health and greater awareness

Recipes

Zucchini Noodles with Alfredo Sauce

Zucchini Noodles with Alfredo Sauce

  Zucchini Noodles With Alfredo Sauce Alfredo sauce is originally from Rome and is a mixture of butter, Parmesan cheese and heavy cream, pepper and salt. You will be surprised that this vegan version does not detract from the original flavor. Noodles1 medium...

read more

Books

Emotional hunger: what it is and how to manage it

Emotional hunger: what it is and how to manage it

Labels for spices and medicinal herbs

Labels for spices and medicinal herbs

Basic kit of food as medicine - prevent and heal with food

Basic kit of food as medicine - prevent and heal with food

Medicine in your kitchen: essential herbs and spices

Medicine in your kitchen: essential herbs and spices

My Healthy ice Cream Recipes

My Healthy ice Cream Recipes

Aroa Fernández Ferrer LOVE Yourself Project Passport

Aroa Fernández Ferrer

Codirectora del IVATENA (Instituto Valenciano de Terapias Naturales) |  Director del proyecto NEAC (Nutrición Emocional y Alimentación Consciente)

Conoce a Aroa

“Llevo más de 10 años investigando y dedicándome a la alimentación, la nutrición y el equilibrio cuerpo-mente-emoción.”

– Aroa

Hace unos 8 años fundé junto con dos mujeres brillantes el Instituto Valenciano de Terapias Naturales, con la intención de hacer llegar al máximo número de personas esperanza, alivio y paz; y estas son las principales premisas de las que nacen todos mis proyectos.

Soy directora y profesora de dos cursos que se imparten anualmente: Cocina vegetariana y saludable y Nutrición Emocional y Alimentación Consciente. Estas dos formaciones surgen de mi propia búsqueda del bienestar, de mi paso por la enfermedad y de muchas preguntas que en su momento quedaron sin respuesta y que he ido contestando a lo largo de años de estudios, cursos, lecturas, charlas y el apoyo de profesionales de todos los ámbitos que me han sostenido en el camino..

Cuando decidí dar a luz esta nueva etapa y Claudia me diseñó el logo, tenía claro que quería un girasol para representarme. Mis mejores recuerdos son en tierras de Castilla, cuando sentía la vida correr a través de mí entre campos y olía a comida casera cuando volvía al hogar. Los girasoles portan cientos de pequeños frutos, tienen raíces profundas, buscan el sol y se miran entre sí cuando el cielo está nublado. No puede haber una imagen que defina mejor quién soy y a qué me dedico.

Una de las cualidades que intento cultivar es el equilibrio y la coherencia, por ello siento que nadie sabe más de ti que tú mismo, así que en ningún caso encontrarás aquí adoctrinamientos, ni nada que se salga de meras recomendaciones. Tampoco dietas milagrosas o técnicas infalibles. El camino del restablecimiento de la salud a todos los niveles es exactamente eso, un camino, y no existen verdades absolutas ni gurús.

Nutrición Emocional y Alimentación Consciente

La alimentación repercute en cómo te sientes, cómo piensas, la energía de la que dispones e incluso tu capacidad para concentrarte, estar presente y disfrutar de la vida. Por eso en nuestra escuela aprendes no solo sobre alimentación y nutrición, sino también cómo afectan estas en las emociones, estado de ánimo e incluso en los pensamientos.

Si empezamos el cambio por la base, lo cambiamos todo y ese es nuestro objetivo, ser parte de ese cambio junto con todas las personas que sientan que es su momento. Únete al cambio, empezando por ti mismo y abre las puertas a una vida con más sentido, más salud y mayor conciencia. 

Recetas

Espaguetis de calabacín con salsa Alfredo

Espaguetis de calabacín con salsa Alfredo

  Espaguetis de calabacín con salsa Alfredo 1 calabacín mediano por personaAlmendras laminadasIngredientes de la salsa AlfredoAceite de oliva1/2 cucharada ajo deshidratado1 cucharada nuez moscadazumo de un limón2 cucharadas soperas de levadura de cerveza50 gr...

read more

Libros

El hambre emocional: qué es y cómo gestionarla

El hambre emocional: qué es y cómo gestionarla

Etiquetas para hierbas y especias medicinales

Etiquetas para hierbas y especias medicinales

Basic kit of food as medicine - prevent and heal with food

Kit básico de alimentos medicina – prevén y sana con la alimentación

Medicine in your kitchen: essential herbs and spices

Medicina en tu cocina: las hierbas y especias esenciales

Mis recetas de helados saludables

Mis recetas de helados saludables

Pin It on Pinterest

Share This